۲۲ کشور از ۲۸ عضو اتحادیه اروپا در هیات علمی در ایران حاضر شدهاند
دکتر حسین سالار آملی در حاشیه دومین کارگروه مشترک علمی، فناوری و آموزش عالی جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا در جمع خبرنگاران درباره برگزاری این کارگروه در وزارت علوم، گفت: این هیات، بزرگترین هیات علمی و فناوری اتحادیه اروپا است که تاکنون وارد کشورمان شده است.
او افزود: ۱۴ تن از برگزیدگان و مسئولان اتحادیه اروپا و همچنین ۲۲ تن از نمایندگان کشورهای عضو اتحادیه اروپا وارد ایران شدهاند تا در عرض سه روز مسائل علمی و فناوری و نوآوری، برنامههای سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ بین ایران و اتحادیه اروپا بررسی و طراحی شود.
سالار آملی درباره موضوعاتی که قرار است در این نشست بررسی شود، توضیح داد: در سه محور اساسی موضوعات در این نشست بررسی میشوند که اولین محور، تحقیقات مشترک ایران با اتحادیه اروپا است که عمده این مسائل با عنوان مریکوری یا ERC (مرکز تحقیقات اروپا) هستند.
قائم مقام وزیر علوم در امور بینالملل ادامه داد: دیگر محورهای این نشست مربوط به مباحث آموزشی، همکاریهای دانشگاهی و ظرفیتسازی دانشگاهی از ایران و اتحادیه اروپا خواهد بود که قرار است در این نشست با یکدیگر درباره این مسائل بحث و گفتوگو کنیم.
او تاکید کرد: با وجود تمام فشارهای تبلیغاتی که علیه ایران موجود است باید بگویم که کشورمان از پتانسیلهای علمی خوبی برخوردار است و به همین دلیل علاقهمندان زیادی از کشورهای مختلف برای همکاری با جمهوری اسلامی ایران وجود دارد.
سالار آملی گفت: ۲۲ کشور از ۲۸ عضو اتحادیه اروپا در این هیات علمی حضور دارند و به ایران آمدهاند. عمدتا کشورهای توانمندی مانند سوئد، اتریش، آلمان، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، پرتغال و … نمایندگان خودشان را برای توسعه علمی به همراه این هیات به ایران فرستادهاند.
او درباره اینکه چرا این کشورها در دولتهای گذشته به ایران نیامدهاند در حالی که رشد علمی هم در سایر دولتها خوب بوده است، گفت: باید قبول کنیم که بعد از برجام افقهای خوبی گشوده شده است که یکی از این دستاوردها، مباحث علمی و فناوری است.
سالار آملی ادامه داد: یکی از پتانسیلهای قدرتمند جمهوری اسلامی ایران مسائل علمی و فناوری است از طرفی هم فضای خوبی بعد از برجام برای کشورمان به وجود آمده است. البته این اقدام و حرکت فقط به وزارت علوم معطوف نمیشود چرا که معاونت علمی ریاست جمهوری، سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت بهداشت و … در این همکاری با اتحادیه اروپا سهیم هستند.
قائم مقام وزیر علوم در امور بینالملل افزود: همکاری دانشگاه با دانشگاه و اعزام دانشجو به اتحادیه اروپا، مطلوب و مناسب است و از این حیث مشکلی میان ما با آنها وجود ندارد اما در بحث تحقیقاتی با اتحادیه اروپا با کمی کُندروی مواجه هستیم که باید این مساله را تقویت کنیم.
او در پایان گفت: ما این هیات اروپایی را برای آشنایی با پتانسیلها و ظرفیتهای علمی کشورمان به مراکز علمی مانند دانشگاههای تهران، خوارزمی، پارک فناوری پردیس و … میفرستیم و قرار است در پایان این نشست بیانیه مشترکی میان جمهوری اسلامی ایران با اتحادیه اروپا درباره برنامههایی که قرار است در سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ انجام شود پیاده و عملیاتی خواهیم کرد.
منبع: آنا
Recommended Posts
صادرات ۵۰۰ میلیون دلاری شرکت های دانش بنیان ایران
1 اکتبر 2018
ارائه یک مدل جدید اقتصادی به کمک زیستفناوری امکانپذیر است
28 سپتامبر 2018
شرکتهای دانش بنیان ۷۲ هزار شغل ایجاد کرده اند
31 آگوست 2018