رئیس سازمان فضایی: لازم نیست که هر ماهواره‌ای پرتاب شود

رئیس سازمان فضایی: لازم نیست که هر ماهواره‌ای پرتاب شود

محسن بهرامی در مراسم امضای تفاهمنامه بین سازمان فضایی ایران و سازمان جغرافیایی که صبح امروز در محل سازمان فضایی برگزار شد درباره آخرین وضعیت ماهواره مصباح اظهار کرد: طبق بررسی‌های صورت گرفته در مورد ماهواره مصباح به دلیل آنکه هزینه‌های پرتاب این ماهواره بسیار بالاست، ارزش ندارد که به این مرحله برسد.

وی افزود: احتیاجی نیست که هر ماهواره‌ای به مرحله پرتاب برسد به همین خاطر ما یک موزه فضایی تشکیل دادیم که همین تابستان امسال آماده میشود و تصمیم گیری‌ها بر این است که ماهواره مصباح را در این جا نگهداری کنیم.

رئیس سازمان فضایی ایران تاکید کرد: به دلیل طول کشیدن این پروژه و مشکلات بین المللی که برای آن به وجود آمد در مورد آن تصمیم گرفتیم که به مرحله پرتاب نرسد، زیرا هزینه زیادی متحمل خواهد شد.

وی با بیان اینکه ماهواره‌های دوستی و پیام دانشگاه‌های شریف و امیرکبیر از پروژه ساخت ماهواره مصباح جلوتر هستند، اظهار داشت: لازم نیست که هر ماهواره‌ای پرتاب شود، چون پرتاب ماهواره هزینه زیاد و مراحل خاصی دارد.

وی ادامه داد: در حال حاضر۲ ماهواره در نوبت پرتاب داریم که هفته آینده جزئیات پرتاب آنها اعلام می‌شود.

رئیس سازمان فضایی کشور اظهار کرد: بخش عمده‌ای از آینده فضایی بشر به فضا مربوط می‌شود به همین دلیل علم نقش مهمی در توسعه تمدن فعلی دارد و کشور ما نیز به دلیل سابقه فعالیت در این حوزه علمی در توسعه این علم نیز سهمی دارد.

بهرامی گفت: ما تمام تلاش خود را میکنیم تا از توانمندی‌های کشور در جهت توسعه فناوری فضایی استفاده کنیم.

وی ادامه داد: ماهواره‌های تحقیقاتی که تاکنون پرتاب کردیم یا در آینده پرتاب خواهیم کرد، در واقع نسل‌های اولیه است که نیاز به ردیابی و رصد دارند تا از عملکرد صحیح آن‌ها‌تر مسیری معین مطلع شویم

رئیس سازمان فضایی کشور اذعان کرد: برای رصد ماهواره‌های پرتاب شده از طریق سامانه‌های جهانی به ۱۵ تا ۲۴ ساعت زمان نیاز داریم تا این سامانه‌ها ماهواره‌های ما را شناسایی کنند؛ ولی با استفاده از توانمندی‌های داخلی ماهواره‌ها از همان لحظه اول پرتاب رصد خواهند شد.

وی یادآور شد: بسیاری از سامانه‌ها و فناوری‌های تولید شده در حوزه ماهواره‌ها به بهره‌برداری رسیده‌اند.

منبع: باشگاه‌خبرنگاران